Underbara försommar!

hejsan

Vecka 21 har även den varit fylld med massor med roligheter!

Måndagen var det Tussidag med massor med egen tid för fri lek och fritt valda aktiviteter. Det snickrades och byggdes kojor och på bandyplanen tränades det inför onsdagens turnering.

En underbar eftermiddag fick vi i församlingshemmets trädgård i tisdags. Tillsammans med Nisse och Emelie avslutade vi i gröngräset, de svarade på barnens frågor som låg i frågelådan. Det blev ett halleluja moment!! barnens frågor och deras intresse för Nisses och Emelies svar var fascinerande. Avslutningsvis blev det ett glasskalas av stora mått, Nisse och Emelie bjöd och vi mumsade så att det nästan kom ut genom öronen 😉

Sedan var det då dags! Bandyturnering. Laddade tjejer och killar, med nya hockeyskydd var redo att spela. Dessvärre hade vi vuxna inte riktigt förstått spelschemat…..så lag ”Yngre” fick inte spela detta första tillfälle. Vilket naturligtvis blev stor besvikelse….Men snart var besvikelsen bortblåst och hejaropen skallade och gav stöd till lag ”Äldre” som kämpade starkt i sina matcher.

Torsdagen bjöd på sommarvärme och säsongens första vattenkrig i trädgården. Även i snicken var aktiviteterna i full gång, det  skapades b la motorsågar och flygplan.

Veckan avslutades med vårens kalas! Till Saxtorp åktes det tuff-tuff tåg. Lek och grillning var på menyn. Vilket Myzzz!

 

 

En vecka med fullt ös!

Oj vilken vecka vi hade förra veckan! Efter en Tussidag på måndagen drog vi igång med tisdagen och fritidshemmens dag. Gemensam vandring med övriga fritidshem via Storgatan med diverse skrammelinstrument, ingen missade oss;-)). Efter mumsigt mellis med mackor och frukspett drog aktiviteterna igång. Barnen kunde i olika stationer gå runt och prova olika aktiviteter samtidigt som de skulle samla in ett ord, ordet skulle sedan föra tankarna vidare till något. Roligt men lite rörigt!

Tisdagen fortsatte i festens tecken, då det var dags för treornas övernattning! Efter egen planering och önskemål startade kvällen med gräddkrig med efterföljande vattenkrig! Vi hade tur med vädret, solen tittade fram och gav sken av sommarkänsla. Sedan mumsades det pizza och en och annan godisbit. Kvällen avslutades med film (som vissa nog såg i spridda delar). Tystnaden la sig enligt översovande mammor strax efter midnatt.

Onsdagen bjöd på studiedag och lite trötta treor ;-)…. Cykling med hela gänget till Ekängen (badet bortanför Vätterviksbadet). Vilken dag, härligt blöta (efter plurrande) men glada barn njöt av skogsluft, kojbygge, skattletande, sandslottsbyggande mm, mm!!

Party time! Torsdagsparty, ett party som var ett delmål i vår ”anti fula ord kampanj”. Dans och snittar, popcorn och bål på altanen. Efter önskemål bjöd köket även på chokladbajskorvar…..är det fest så är det!!

Nu stundar nya aktiviteter, idag onsdag är det premiär för årets bandyturnering. De nya skydden som barnen fått i present i ”anti fula ord kampanjen” har kommit och provades in igår. Stolta och snygga blev spelarna.

Under fliken veckans bilder, finner ni bilder som hör ihop med ovanstående text.

Hör gärna av er med reflektioner om det vi skriver på bloggen, kanske finns det önskemål från er föräldrar om vad ni vill ska komma med?

må gott!

Uppnått mål

Hejsan!

I onsdags kom den….den sista nyckelpigan. Ytterligare en hel dag utan svordomar och andra fula ord. Många dagar har det tagit, men det har varit bra dagar med mycket reflektioner och lärande. Målet har varit att få bort användandet av svordomar och samtidigt synliggöra för barnen att det finns bättre ord att använda, vi har också fångat situationer där vi ställt frågor om fula ords betydelse och innebörd. Arbetet har sin grund i läroplanen  där målet är att vi aktivt arbetar med normer och värden integrerat i det vardagliga arbetet. Nu hägrar de sista belöningarna i form av nya hockeyskydd och ett litet party. Partyt planeras utifrån barnens önskemål (inom rimlighetens gräns), genom att få inflytande och delaktighet lär sig barnen att ta och känna ansvar, vilket vi tycker är viktigt.

Nästa vecka är det studiedag på onsdagen, då tänker vi oss en heldag ute i Ekängen (förbi vätterviksbadet). Vi cyklar dit och hem. Tänk på fungerande cykel/hjälm och bra kläder anpassade för alla möjliga väder.

Ha det bra