Suck…Vad kul!

Neeej..”Är det församlingshemmet idaaag”?? Ja det är det, tänk vilken tur att just Du får följa med dit!

Så kan det låta en tisdag eftermiddag när barnen kommer från skolan. Det förekommer onekligen lite suck och pust över att behöva gå till församlingshemmet. Men vi vet….att det blir en höjdare när vi väl är där. Förmodligen handlar suck och pust mest om omställningen  i tanken och den fysiska förflyttningen. Även igår var det många barn som följde med och jag tror att jag vågar skriva att alla hade roligt. Nisse och Lena gör ett fantastiskt jobb och deras bemötande smittar av sig. Nisse är en fantastisk berättare och lyckas trollbinda mer eller mindre alla trettiotalet barn som var med igår. När sedan Nisse tar fram gitarren och vi får sjunga av hjärtans lust då är alla med på tåget. Tisdagens pärla i Frälsarkransen var tysnadspärlan. I Frälsarkaransen finn sex tysnadspärlor och de symboliserar tysnad som kärleksfull uppmärksamhet. Vi får i tystnaden andas ut sådant som splittrar och oroar, trötthet, uppgivenhet och vi andas in det som är gott, förväntan. Vi behöver alla tystnad i den brusiga värld vi lever i. Igår övade vi oss på tystnad, genom lekar som tysta leken, orkesterleken (starka ljud och låga ljud). Efteråt fortsatte vi med målning av guldiga gudsaskar och pärltillverkning av egna tysnadspärlor.

En härlig dag 😉

Vilken härlig vecka:-)

V 37

Terminens första träff i församlingshemmet, med TR/ Tussi rekord? Massor med barn samlade sig för vår första träff och introduktion av temat/ frälsarkransen. Lena och Nisse fångade barnens intresse genom att berätta om gudspärlan, den finaste av dem alla, den i guld. Genom berättelse och musikvideo och med en guldgul gudsbulle i magen gick aktiviteterna sedan vidare. De barn som ville målade en hjärtformade ask i guldfärg. Asken symboliserar gudspärlan och under terminen och vidare framåt fyller barnen asken med saker de tycker passar i den.

I underbart höst/ sensommarväder drog hela gänget till Skinnarängen. Vilket äventyr…..jag tror att barnen hittade alla grodor som gick att fånga, tillfälliga bostäder pyntade med blommor och gräs fylldes till bristningsgränsen. Två cyklar fick också komma upp ur det gröna äggstinkande vattnet. Vilken lycka att Klara av att dra upp dem…. En av dem pryder nu det bortre lägret, där också en säng av flisat trä ingår i homestylingen.

Bygget ute på gården har tagit form, tjejerna har gjort en scen och invigning är utlovad till nästa vecka. Flera grabbar ställer sig lite frågande och undrar om det inte kan bli något annat, och det är precis så tanke är…. En annan dag byggs det om och blir en …..

Nu är vi på G!

Lite förvirrat var det kanske vid start……det var omflyttat! Pysselbordet var inte där det skulle, byggrummet och skolan hade hamnat i källaren och stora rummet var fyllt med kuddar. Förvirringen har nu lagt sig och barnen börjar vänja sig och hittat de olika rummens funktioner. Stora rummet/matrummet har blivit en trevlig samlingspunkt och här spelas det spel, ritas och det är mysigt att krypa upp i soffan och bläddra i böcker. Det känns bra!

Ute på gården cyklas det som aldrig förr, hoppen blir högre och högre och utmaningarna mer och mer spännande. Trots en del vurpor med skrubbsår som följd fortsätter äventyret med bestående entusiasm.

Vattenlek i sandlådan är också en aktivitet som roar. Några hängrännor och lite kreativt tänkande från barnens sida så vips landar vattnet där de önskar. Ett bygge har också startat upp i trädgården…..Vad ska det bli? Ingen vet, igår var planen att det skulle bli en scen, ett slott, en bärgningsbil! Här övas b la  samarbete, turtagning, teknik, matte motorik. Vi får se vad det slutar….

Härliga utedagar i sensommarvärme har vi haft på Skinnarängen. Vilken tur att det finns en liten ”skog” mitt i stan. De äldre barnen lagar sitt mellis på stormkök, inget smakar så gott som egen äpplekräm. I onsdags var det indianer med fjädrar på huvudet som byggde läger och bekämpade rädslor för ”stora dödsträdet”. En störthärlig lyxeftermiddag.

Må gott 😉

Såå svårt med information!

Trots att vi läser och rättar till, drar ifrån, lägger till osv… lyckas vi ändå inte att få ut ett helt rätt informationsbrev ….sorry för det!! Förmodligen beror det på flera faktorer varav ålder kanske är en!! För att förtydliga så gäller aktivitetsschemat från v35-43 och simhallen går vi till varannan måndag!! Vi förstår att det kan bli förvirrat för er föräldrar;-)

På tavlan på dörren står gällande veckas aktiviteter och om något skall plockas med hemifrån. Mejla, ring eller fråga gärna om ni undrar över något.

mvh fyra yra  😉