Stallbesök

Nu har nästan alla barn varit och hälsat på hos Gunillas hästar. Ett mycket uppskattat äventyr. Även tveksamma barn har till slut landat på hästryggen och stolt ridit först ett varv för att sedan avsluta med fyra. Att leka häst med en halmbal, mocka, rykta, borsta, och kratsa hovarna på en tålmodig Laxi är också roligt och lärorikt. Flera kilo gigantiska rabarber har också burits hem, användbara till mycket. Några kilo blev i går underbart god rabarberkräm.

054056073064060005

IMG_3698 (2) 054

Fritidshemmens dag!

I går firade vi fritidshemmens dag tillsammmans med kommunens alla fritidsbarn. Traditionsenligt tågade vi storgatan fram med diverse skrammelinstrument för att visa att vi finns!!! Väl på Skinnarängen väntade trevliga aktiviteter, såsom ”ryggbrottning”, målning av pinnar, vävning i hönsnät, spiktävling, balansera med ägg mm mm. Barnen fick också skriva sitt namn som sedan lades i en hink, en hink per fritids. Avslutningsvis drogs lotter/namn och barnen fick fina priser som var skänkta av Vadstena Sparbank. Trots ganska trist väder blev det en lyckad fest för alla något blöta men glada barn :))

Må väl 😉

Leklandet Omberg – gratis inträde!

Studiedag, vi drar till Omberg!

Vid planeringen var vår vision ”sol, ljummen vind, pårlande vatten, sippor och vivor, matsäck, grilla”….

Det blir inte alltid som man tänkt sig…från den stunden vi klev ut på trappan och började vår färd mot berget, regnade det. Först lite, sen mycket, sen ännu mer. Som vuxen känner man viss fundering över vad man ger sig in på, ska det fungera? Efter avstigning i Borghamn började vår vandring mot äventyret. En kort promenad på snäll mark avrundades med nästan ”livsfarlig” bergsbestigning upp till baslägret. Väl uppe var det som om regnet upphörde. Leklandet Omberg öppnade och det var gratis inträde.

Efter lite fika och inkännande av miljön var 22 barn fullt sysselsatta. Var börjar bäcken? hur bygger man en bro? hur brant var berget egentligen? hur får man ett skönt golv i en grankoja? (av en multen stock), hur kallt är vattnet? går det att dricka? hur kommer man upp på stora stenen? hur kommer man ner OM man kommit upp? har vi knivar? är det svårt att göra eld? JA lite eftersom allt var ganska blött och det blåste… men det gick. Köttfärs och potatisfyllda knyten blev den mer eller mindre lyckade/välstekta 😉 lunchen.

Även om det var gratis inträde kan man inte stanna hur länge som helst. Två bussen väntar inte. Slingrande promenad genom trollskog hemåt.. en skön resa över slätten med ganska trötta och väderrosiga barn, avstigning och promenad till Tussi.

Fungerade det? JA

Regnade det?!!!??

Lev väl 🙂