På rätt kurs

Igår avslutade vi i personalgruppen en utbildning! En kurs i problematiken kring neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (ADHD, Autism) det har varit spännande och oerhört lärorikt. Tillsammmans med personal från flera av kommunens kooperativ har vi träffats och reflekterat utifrån givet material. Självklart är det spännande att lära sig nytt om de specifika funktionsnedsättningarna, men det som kanske slagit oss mest under utbildningens gång är hur ”lucköppnande” en utbildning kan vara för vårt generella sätt att arbeta med alla barn vi möter. Vi har tvingats (för att vi vill) in i nya tankebanor, reflektioner över varför vi gör som vi gör eller varför vi inte gör som vi borde;). Kort och gott en härlig mild omskakning som vi alla kan behöva i mellanåt och som kan hjälpa oss att tuffa vidare i rätt riktning.

Må väl 😉

Tyst i huset..tyst i huset

Måndagen erbjöd skridskoåkning för de barn som ville. Många var det som vandrade iväg till ishallen och hade en härlig eftermiddag där. Några få barn valde att gå till Tussi och vi njöt även där av valfria aktiviteter och umgänge. Igår eftermiddag var det så tyst i huset så att man trodde det var tomt på barn. Men så var det inte. Årskurs 2-4 hade häng på Casa (församlingshemmet) och åk F-1 hade Tussi för sig själva. Oj vad barnen njöt, lek, lek , lek och mera lek hela eftermiddagen. Ostörd lek är underbar, bara fantasin sätter gränser. I morgon torsdag lämnar F-1:or Tussi och provar för andra gången att träffas i Vätternkyrkan och ”Hemliga klubben”, och övriga huserar över Tussi.

Hur var då terminens första Casa häng, svaret jag fick av en leende åk:3….”det var jättekul” 😉

Må väl 😉

Nytt år nya utmaningar

Nästan som ett oskrivet ark, en ny termin! Vad väntar? Vad ska hända?

Under fliken Tussibrev finner ni samma brev som ni i dagarna fått i pappersform, likaså finns veckans stående planering under fliken kalendarium. I sedvanlig ordning reserverar vi oss för den mänskliga faktorn att det kan ha blivit något fel, gör oss då gärna uppmärksamma på det.

Lite nyheter som kan vara röriga att i skrivet ord förklara kommer att provas! Såsom Casa häng och Hemlig klubben. Det sker en delning av gruppen och vi nyttjar externa lokaler några dagar i veckan. Vi tror och hoppas att detta skall gynna det enskilda barnet och gruppen som helhet. Barnen har i vår undersökning/intervjuer också önskat mer Tussidagar, vilket innebär mer tid att ”bara vara och få göra vad man vill”, genom att dela gruppen så får barnen tillgång till Tussilagon olika dagar och det blir lite färre barn i huset. Valbara aktiviteter såsom skridskoåkning, gympasalen forsätter också. Onsdagar har vi utedag -light, valbart att stanna på gården eller följa med på en kortare tur. Vi äter mellis ute.

Vi ser fram emot att prova vår nya idéer och vi gör en utvärdering i samband med sportlovet.

Må väl 😉