En vanlig tisdag!

Strax före halv två kommer de snabbaste barnen löpande till Tussi,( jag tror det förs intern statistik över vem som kommit först hit). Leken och diverse aktiviteter dras igång med full kraft och entusiasm, ingen tid för vila. Just nu är Pokémonkorten populära, många barn byter kort och reflekterar kring kortens olika värden och vikt. Många kort kommer på avvägar, då  gråt och förtvivlan uppstår. Oftast hittar korten sina rätta ägare och det slutar lyckligt. Tur att barnen själva som regel har koll på sina och kamraternas kort, för det är något som övergår vår förmåga att klara av. På tisdagar ligger doften av nybakat bröd som ett härligt os över Tussi och vittnar om att det vankas ett extra smarrigt mellis. Igår åt vi ute, vilket naturligtvis är urmysigt och uppskattat av alla.

Varannan tisdag har vi församlingshemmet/Klosterkyrkan. Igår var det besök i Klosterkyrkan. Efter visst ”tumult” kring borttappade Pokémonkort och en del logistik har vi samlat ihop alla närmare trettio barn och vi traskar iväg. Väl nere vid kyrkan, tog Nisse och Emelie emot oss i dörren klädda till herdar. En jättelik bokrulle rullades ut, dock utan text! Herdarna hade tappat bort sina får och texten till bokrullen. Det blev barnens uppdrag att hitta texten och alla herdarnas får. Vilket kul uppdrag, det blev full fart och alla letade med stor entusiasm. När alla får och texterna hittats berättade Nisse och Emelie om texterna som var hämtade ur psaltaren 23. Därefter var det pysseltime, barnen fick klippa och dekorera egna får med riktig ull och även rita bilder till texterna i bokrullen. Både fåren och bokrullen skall vara med i söndagens mässa för stora och små (dit alla är välkomna att delta). Sen blev det spring i benen som fortsatte ute i det härliga vädret.

En vanlig tisdag på Tussi är inte alldeles vanlig, för det finns inga vanliga tisdagar och inga andra vanliga dagar heller. Varje dag är unik! Igår var unik och innehållet likaså! Tack Nisse och Emelie för att ni var med och gjorde den unik och för att ni hjälper oss att ”så frön”.

Vårbrev!

Hejsan!

Efter ett härligt påsklov med simhallsbesök, cykelutfärd till Barbro och hennes lamm och en härlig dag i Saxtorp, är vi nu laddade för kommande våraktiviteter.

Församlingshemmet:

29/4 Klosterkyrkan. 4/5 Söndag, Mässa för stora och små. 20/5 Församlingshemmet avslutning.

Bandyturnering:

Vårens bandyturnering startar onsdagen den 21/5 kl 14-16 på St: Persskolans skolgård. Följande onsdagar spelar vi 28/5, 4/6 samt 11/6 då det är finaldag.

Vårens kalas:

Går av stapeln fredagen 23/5 ute i Saxtorp. Vi åker från Tussi kl 13.30-17.00. Alla barn är välkomna, även de som är lediga.

 

Fritidshemmets dag:

Firar vi tisdagen den 13/5 kl: 14-16.30 på Skinnarängen tillsammans med alla fritids!

Övernattning:

Tisdagen den 13/5 är det övernattning på Tussi för de 3:or som önskar! Självklart kan man vara med under kvällen för att sedan sova hemma. Vi behöver hjälp av 2-3 föräldrar som kan tänka sig en natt på Tussi.

Enkät:

Vi kommer att lämna ut en enkät som du/ni fyller i tillsammans med ditt barn och återlämnar till oss så fort som möjligt.

Viktiga datum:

Klämdagar 2/5 och 30/5, vi stänger Tussilagon, finns tillsynsbehov erbjuds plats på Dalsgården. Meddela oss så fort som möjligt vilka behov som finns.

Onsdagen den 14/5 är det studiedag, då vill vi också gärna veta vilka barn som kommer och vilka tider, för att kunna planera aktiviteter och personaltäthet. Lämnas på majschemat eller senast onsdag 7/5.

 

Lev väl!

 

Gunilla, Mia, Barbro, Julia, Cathrine

Hästmys och påskpyssel!

Hej på er!

Under två veckor har nästan alla Tussibarn haft förmånen att besöka Gunillas hästar, (onsdagens besök regnade bort, men blir istället av veckan efter påsk). En härlig aktivitet där barnen har fått möjlighet att umgås med hästar på nära håll. I princip alla barn som varit med har också vågat att sitta upp och ta sig en liten tur i sadeln. För oss pedagoger följer många fördelar med en aktivitet som denna. Vi ser stora vinster att få dela den stora barngruppen i mindre grupper, kort och gott, vi kallar det ”Guldstunder”.

Stora runda bordet, ”skaparbordet” har återigen börjat svämma över, denna gång är det inte glittret som är i fokus… utan ägg och fjädrar. Så smått har kreativiteten och fantasin tagit fart och det dekoreras påskägg på fantasifulla sätt.

I tisdags bjöd Nisse och Emelie på en härlig påskvandring i Klosterkyrkan. Barnen fick höra påskberättelsen och prova nattvarden (rån och druvjuice). Påskberättelsen är spännande och kanske lite skrämmande och det funderas och ställs frågor i efterhand….”hur kan en såå tung sten som var framför graven…..flyttas bara så där”?

Lev väl och njut av den kommande påsken och kanske lite extra ledighet!