Antenner!!!

Vi finns centralt placerade i barngruppen på lagom avstånd eller nära i leken/aktiviteten för att med våra öron, ögon och med långa och många känseltrådar iaktta vad som försiggår mellan barnen i gruppen. Vem är med vem, vem hade den först, vem är inte riktigt med i leken, vem är en extra god kamrat idag, vem känner sig lite ledsen idag, vem behöver mitt vuxenstöd, vem är osäker, vem är säker, vem använde den sist, vem städade undan, vem städade inte undan, vem vill sitta där, vem skall inte sitta där………

Genom antennerna kan vi känna in behov och göra insatser som gör att barnen får bra dagar på sitt fritids. Förhoppningsvis håller vi alla känselantenner på helspänn och kan på så sätt vara bra ledsagare och lärare. Trots att trådarna inte är riktiga, kan de ibland trassla till sig och barnen behövs som hjälpande ”upptrasslare”!

Det är en härlig, angenäm utmaning, att vara vuxen i en barngrupp och med hjälp av sina ”tentakler/känselspröt” få känna in alla behov och önskningar som finns hos barnen!!

imgres.jpg

Vår?!

I höstligt väder med ösregn och några få plusgrader är det så dags att tänka framåt på resten av vårterminen. Efter ett skönt påsklov är det en vardag med bekanta rutiner som infinner sig. Ett nytt Tussibrev har ni via mejlen fått utskickat, vi försöker förenkla för er föräldrar med ett almanacksblad, där ni kan se vad som sker varje dag.

Nedan finner i länken till brevet samt kommande aktiviteter inlagda i almenackan. Troligtvis har det smugit sig in något fel som vi har missat, men fråga om något verkar knasigt eller oförståeligt.

TUSSIBREV

Kalender 2015 Apr

Kalender 2015 Maj

Må väl 😉

Påsklov v 15

hejsan

Nästa vecka är det påsklov, nedan följer lite information som gäller för de barn som kommer att var på Tussi då. Nytt informationsbrev och veckoschema kommer v 15 eller tidigt v 16.

PÅSKLOV PÅ TUSSILAGON

Hej!

Nästa vecka (v 15) är det påsklov. För att barnen skall få ett skönt och avkopplande lov har vi både planerade aktiviteter och aktiviteter som är valbara.

För att kunna välja ska barnen ha med sig:

-badkläder/badlakan (tisdag)

-kläder för alla typer av väder (alla dagar)

-cykel/hjälm (onsdag, torsdag)

Onsdagen den 8/4 skall vi tillsammans med Vadstenas övriga fritids cykla ut till Saxtorp,(kl:10.00- 14.00) vi cyklar från Tussi ca 9.30. Vi har med oss fika och lunch. Denna aktivitet gäller alla barn, ta med fungerande cykel och hjälm. Viktigt att ha bra kläder och ombyten för att klara en heldag utomhus och kanske en plurrning…;-)

Det går också bra att lämna och hämta i Saxtorp!

Det är ok att ta med ”paddor” och telefoner på loven/studiedagar.

 

Vänliga hälsningar

Gunilla, Barbro, Mia, Cathrin, Martin och Julia