Hästmys och påskpyssel!

Hej på er!

Under två veckor har nästan alla Tussibarn haft förmånen att besöka Gunillas hästar, (onsdagens besök regnade bort, men blir istället av veckan efter påsk). En härlig aktivitet där barnen har fått möjlighet att umgås med hästar på nära håll. I princip alla barn som varit med har också vågat att sitta upp och ta sig en liten tur i sadeln. För oss pedagoger följer många fördelar med en aktivitet som denna. Vi ser stora vinster att få dela den stora barngruppen i mindre grupper, kort och gott, vi kallar det ”Guldstunder”.

Stora runda bordet, ”skaparbordet” har återigen börjat svämma över, denna gång är det inte glittret som är i fokus… utan ägg och fjädrar. Så smått har kreativiteten och fantasin tagit fart och det dekoreras påskägg på fantasifulla sätt.

I tisdags bjöd Nisse och Emelie på en härlig påskvandring i Klosterkyrkan. Barnen fick höra påskberättelsen och prova nattvarden (rån och druvjuice). Påskberättelsen är spännande och kanske lite skrämmande och det funderas och ställs frågor i efterhand….”hur kan en såå tung sten som var framför graven…..flyttas bara så där”?

Lev väl och njut av den kommande påsken och kanske lite extra ledighet!

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *