Antenner!!!

Vi finns centralt placerade i barngruppen på lagom avstånd eller nära i leken/aktiviteten för att med våra öron, ögon och med långa och många känseltrådar iaktta vad som försiggår mellan barnen i gruppen. Vem är med vem, vem hade den först, vem är inte riktigt med i leken, vem är en extra god kamrat idag, vem känner sig lite ledsen idag, vem behöver mitt vuxenstöd, vem är osäker, vem är säker, vem använde den sist, vem städade undan, vem städade inte undan, vem vill sitta där, vem skall inte sitta där………

Genom antennerna kan vi känna in behov och göra insatser som gör att barnen får bra dagar på sitt fritids. Förhoppningsvis håller vi alla känselantenner på helspänn och kan på så sätt vara bra ledsagare och lärare. Trots att trådarna inte är riktiga, kan de ibland trassla till sig och barnen behövs som hjälpande ”upptrasslare”!

Det är en härlig, angenäm utmaning, att vara vuxen i en barngrupp och med hjälp av sina ”tentakler/känselspröt” få känna in alla behov och önskningar som finns hos barnen!!

imgres.jpg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *