Musikglädje och livsviktig lek!

hejsan

Melodifestivalens olika bidrag har med all säkerhet diskuterats mer eller mindre i alla hem under våren. Artisternas stilar och klädval har lyfts och kanske har vi ifrågasatt Christer Björkmans val av vissa bidrag, för att möjligen landa i ”det går inte att tävla i musik”? Men jag vill hylla melodifestivalen… så här i efterhand. Jag har i ett tidigare inlägg redan beskrivit den underbara lek som kan uppstå av musik, men måste återigen lyfta detta.

Barnen fick i början av veckan  cd`n med alla 2014 års bidrag. Som det har spelats, koreograferats danser, mimats och fixats med scenkläder. Det har varit officiella inbjudningar till uppträdanden mm.  Med utgångspunkt från barnens intresse och kunskap om melodifestivalen och artisterna har det skapats fantastiska lekar. Leken som är grunden för utveckling och lärande. I den livsviktiga leken övas b la samspel, turtagning, hänsyn, konfliktlösning och mod . Att musik kan förena och bidra till så mycket gott är helt underbart. Tack Christer Björkman för melodifestivalen!!

Dessutom fungerar melodierna alldeles utmärkt som arenamusik när viktiga fotbollsmatcher ska avgöras……

Må väl ;-).  …..

En reaktion på “Musikglädje och livsviktig lek!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *