Swich….

Hej vad det går, nyss stod vi i pulkabacken i gnistrande snö och röda väderbitna kinder. Nu är kinderna lätt rödbruna av solens värmande strålar. Vi står inför stundande sommarlov och kommande semestrar och jag tror alla ser fram emot lite ledighet och valfrihet.

Sommarfritids innebär ledighet från skolan och just möjlighet att välja vad man vill göra på fritids i ännu större utsträckning än under terminen. Visst är det härligt att få leka, leka och leka helt eller nästan helt ostört länge länge. Visst är det härligt att bada, bada och bada tills man hackar tänder och fingrarna är som russin. Visst är det härligt att hänga med en eller flera kompisar utan att behöva bli avbruten av vardagens alla måsten. Som något av barnen sa häromdagen ”det ska vara lite slappt”…

Vi ser fram emot att ha det ”lite slappt” tillsammans med barnen och hoppas att vi med hjälp av dem och deras viljor och initiativ kunna ta tillvara kommande veckor och göra det till en bra start på sommarlovet.

Något barn funderade och reflekterade över begreppet en stund, hur lång är en stund?… Vi kom efter lite reflekterande fram till att en stund är nog ungefär 20 minuter… Ett sommarlov är enligt mitt minne oändligt långt… hur långt är oändligt?? 

Må gott och njut av valfriheten i sommar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *